15 december, 2006

Kobilja glava

Kobilja glava (1475 m) je travnat razgleden vrh z verjetno najlepšim pogledom na greben Peči (Spodnjih Bohinjskih gora). Nanj vodi (obledelo in borno) markirana pot, ki je ne boste našli niti na zemljevidih niti v Miheličevem vodniku po Julijskih Alpah.

Pot na ta vrh se začne pri koči na planini Stador, kjer vas kažipot usmeri navzgor med lesenimi ograjami. Naslednji kažipot vas pošlje v desno čez travnik in ko boste ravno začeli obupavati, vas reši možic. Od tam naprej vodi v desno dobro uhojena steza, ki se spet izgubi na južnem grebenu Šprince. Ponovno vam pomaga kažipot, ki vas pripelje skozi gozdiček do steze, ki se naravnost po grebenu strmo dviga na vrh Šprince (1247 m).

Z nje se spustite do sedelca med Šprinco in Kobiljo glavo, potem pa se desno od grebena hitro dvignete do pastirskega stana (vikenda?) na zahodnem travnatem pobočju Kobilje glave. Do vrha se od tam sprehodite po travnikih, večina pohodnikov se usmeri rahlo v levo in nato po severnem grebenu (tja pripelje tudi steza s planine Lom) do vrha.

Ni komentarjev: