05 september, 2006

Vrh Korena in Kompotela

Konec tedna sem na pohodu Gospinc—Veliki Zvoh—Kompotela—Vrh Korena—Škrbina—planina Dolga njiva—Krvavec—Gospinc sicer nekoliko pogrešala poletno razkošje planinskih rož (prav malo jih je že in še te so precej odcvetele), zato pa so me tiste, ki še vztrajajo, toliko bolj razveseljevale. To je tak prijeten izlet! Lepo počasi hodite, uživate v razgledih (posebno s Kompotele so čudoviti), postojite ob konjski družinici, se nasmejite teličku, ki pije pri mami, da se mu mleko kar cedi od gobčka, ogovorite ovce, ki vam radovedno priblejajo naproti, pa mine šest, sedem ur, kot bi mignil! Opise nekaterih delov te poti si oglejte na http://www.zaplana.net/Izleti/VrhKorena/.

Na zemljevidu Kamniško-Savinjske Alpe (1 : 50.000) sta na poteh Veliki Zvoh—Vrh Korena in Dolga njiva—Razor brez potrebe narisana (zelo) zahtevna odseka. Dejstvom bolj ustreza zemljevid Grintovci (1 : 25.000), kjer je na prvi poti narisan zahteven odsek (čez Ježa), na drugi pa ni nobenih posebnosti (in res jih ni, le tu in tam je treba malo gristi kolena). Zdaj je na voljo že novi, nekoliko razširjen zemljevid Grintovci (PZS 2006). Žičnica na Krvavec vozi še po poletnem voznem redu: http://www.rtc-krvavec.si/. Izkoristite lepe poznopoletne in jesenske dni!


Mojca Luštrek

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Midva sva bila na Kalškem grebenu isti vikend in je bilo odlično:)NA vrhu sva bila ob 17:10 v popolnoma jasnem vremenu, povratek čez Zvoh ob sončnem zahodu pa je bil naravnost pravljičen. Res nujno izkoristiti to prekrasno vreme:)