26 september, 2008

Narava skozi oči sokolov

Na Ministrstvu za okolje in prostor je bila prejšnji teden otvoritev fotografske razstave Te lepote je potrebno ohraniti. Ministrstvo v spletni zbirki SOkol (Slike o okolju) zbira fotografije, povezane s svojim delovnim področjem, in jih tudi odkupuje od poklicnih fotografov. Uporablja jih kot informativno gradivo in sredstvo za ozaveščanje javnosti. Za razstavo so izbrali več kot 40 fotografij devetih ljubiteljskih in poklicnih fotografov. Čeprav ni odprta za širšo javnost, ampak jo bodo videli v glavnem le tisti, ki bodo imeli kaj opraviti na ministrstvu, bi vam jo rada predstavila, kajti če berete ta dnevnik, ste ljubitelji narave in gotovo tudi tovrstnih fotografij. Objavljam po eno tistih avtorjev, ki so mi to dovolili, in vas tako vabim, da si jih ogledate še več – njihovih in drugih fotografov – na spletni strani ministrstva.
Jože Borišek: Jutro
Branko Franc Brečko: Žafranova cesta
Anja Jerin: Leska je vzbrstela
Albert Kolar: Zimski dan v Halozah
Tomaž Krašnja: Pogled v neskončnost No. 2
Matevž Lenarčič: Krn
Alenka Mihorič: Zima brez snega
Andrej Šegula: Med nebom in zemljo



3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Danes sem bila tam in prav ustavila sem se ob teh slikah sokolov. Najbolj všeč mi je bil tisti kuštravček, mislim, da je bila zadnja slika, ko greš v kletne prostore. Res odlične fotografije.

In tudi te objavljene na blogu so super.

Anonimni pravi ...

@roti: Kako pa to, da so nam avtorjem pokazali samo tiste v 2. nadstropju?

LP, Alenka

Mojca Luštrek pravi ...

Gospa, ki je pripravila razstavo, takole odgovarja na Alenkino vprašanje:

Fotografije, ki jih omenja "roti", niso del razstave "Te lepote je potrebno ohraniti", ampak so v lasti družbe Petrol, Ministrstvo za okolje in prostor pa je najemnik njihovih prostorov.
LP, Alenka Miklavžin; MOP